Usluge:

Lokacije

Lokacije pogodne za izgradnju solarnih fotonaponskih sustava su slijedeće:

1. Obiteljske kuće i vikendice

Idealne su za male elektrane snage do 10 kW. Potrebno je da je lokacija krova prema jugu, ali i orijentacija istok-zapad ne zaostaje puno zbog mogućnosti iskorištavanja obje krovne površine za proizvodnju električne energije tijekom cijelog dana.
Sustav se najčešće fiksno postavlja na krov pomoću posebne kontrukcije iako je moguće sve postaviti montažno. Izmjenjivač se može postaviti na bilo kojem mjestu unutar objekta.

 2. Nadstrešnice

Nadstrešnice nad parkirališnim mjestima često se smatraju prevelikim dodatnim troškom stoga se ideja o natkrivanju parkirnih mjesta pomoću fotonaponskog sustava pojavila kao idealno rješenje jer osim što služe za zaštitu okoliša i automobila od vremenskih neprilika, ostvaruju i zavidnu ekonomsku korist.

 

 

3. Polja

Solarne fotonaponske elektrane na poljima pokazuju primjer povezanosti nove tehnologije i prirode odnosno zaštite okoliša. Fotonaponski moduli se postavljaju na nosivu konstrukciju s dvoosnim gibanjem naziva "Tracker".

 

4. Proizvodna postrojenja

Brojna proizvodna postrojenja često imaju velike ravne ili blago nagnute krovne površine idealne za postavljanje većih fotonaponskih sustava. Montaža fotonaponskog sustava na ravne krovove ne uključuje bušenje krovne površine, već se moduli postavljaju na samostojeću montažnu konstrukciju.

 

 

5. Trgovački objekti

Trgovački objekti postali su idealna lokacija za solarne fotonaponske sustave iz razloga što se nalaze u gotovo svim kvartovima, a imaju ogromne krovne površine.

The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.

Copyright © 2009 ELPUT Sva prava zadržana. Podržano od:

Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting